Hordozni életveszélyes - avagy amikor mások aggódnak a gyerekedért

Tudtad, Kedves Olvasóm, hogy 8 éve felelőtlen szülői magatartást tanúsítok? Mitöbb, életveszélynek teszem ki csecsemő ill. totyogós korú gyeremekeimet! Mi a bűntett, amit velük szemben elkövetek? Kendőben hordozom őket... csak ennyi, semmi több. ;-)

Félig röhögve, félig bosszúsan írom ezeket. Már kezd fárasztani, hogy sokan megkérdezik tőlem: nem fullad meg?
Nem, nem fullad meg - válaszolom ilyenkor, kinek hogyan, épp mosolygósabban, bosszúsabban, épp mennyire van türelmem az anyai ösztönből fakadó aggódásukhoz. - A kendő légáteresztő. És eddig még egyik hordozott gyerekem se fulladt meg. - teszem hozzá. Ezután vagy nem tesznek fel több ilyen kérdést, vagy mentegetőznek.

Nyáron a legnagyobb melegben, érthető az aggodalmuk. És nem csak az idős nénik csinálják ezt. Negyvenes nők is simán. Mert a fejére ráigazítottam a kendőt - sapka helyett -, ne kapjon napszúrást.
De könyörgöm! Ez nem úgy működik, mint amikor egy autóban hagyjuk a gyereket a vásárlás idejére és nem nyitunk neki ablakot!!!
A géz hordozókendő olyan, mint a textilpelenka. Hány babakocsis teríti nyáron a babakocsira, hogy a gyerek ne kapjon napszúrást, ne repüljenek be a bogarak. Vajon őket kérdezgetik, kap-e levegőt a gyerek?
A másik szövött kendő is átereszti a levegőt. Plussz mindig van egy rés, ahonnan levegőhöz jut a baba. Mindkettőnél. Az egész nem durvább annál, mint mikor bebújunk a vékony takarónk alá, de hagyunk valahol egy kis rést, ahonnan jön be a levegő.
Szóval nem gondolhatja senki komolyan, hogy életveszélynek teszem ki a gyereket.
És ami plusz megnyugtató, az ember a nyakán érzi a gyerek szuszogását. Érzi, hogy minden rendben.

Csak ők nem tudják. Nem ismerik. Ennyi. És aggódnak. Meg kell őket nyugtatni. De nem lehet nekik kiselőadást tartani a kendőzésről. Különösen azért nem, mert mindenki nyitottan igyekszik reagálni rá. - Milyen jó ennek a babának. - mosolyognak.
Te hogyan tennéd, Kedves Olvasóm? Tudsz frappáns, humoros választ javasolni erre: nem fog megfulladni? Kezdek kifogyni az ötletekből, mivel szereljem le őket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Egy guru vagy Jézus? - Tanúságtétel a jóga és a kereszténység összeférhetetlenségéről

Intimitás a keresztény kapcsolatban 6. - Eszközök a tisztaság megőrzéséhez