Önkielégítésről keresztény lányoknak 1. - Nem vagy egyedül és van megoldás!

Kedves önkielégítéssel küzdő keresztény Lánytestvérem!

Most egy hiánypótló bejegyzés következik, teérted.

Hiszen ha idetaláltál, nagy valószínű, hogy vákuumban érzed magadat. Úgy érzed, bajban vagy, és nagy szükséged lenne segítségre, de nem tudod, kihez fordulj. Talán már kétségbe is estél.

Ha önkielégítésről van szó, úgy beszélnek róla keresztény körökben (is), mintha csak a fiúkat érintené ez a probléma. Bár javarészt a fiúkat érinti jobban és tipikusabban, vannak lányok is, akik ezzel küzdenek. De nekik sokkal nehezebb, mert nem hallanak arról, hogy más is ugyanabban/hasonló cipőben járna, mint ők, és így könnyen azt hihetik, csak ők érintettek. Hogy hol és kihez lehet vele fordulni, ki tud tanácsot adni, nagyon nehéz kitalálni. És persze nehéz bátorságot meríteni hozzá, hogy valakit megkeressünk vele, hiszen egyedül mi vagyunk ilyenek - mondja a szégyenérzetünk. Vagy azt, mit fognak gondolni rólunk mások... vagy csak az a valaki, akinek a jó véleménye annyira fontos nekünk.

De van remény!

Gondolj bele, ha te érintett vagy, biztosan van más is, aki érintett, még akkor is, ha te nem hallottál, vagy nem tudsz róla. Emberek vagyunk, te meg én, és még sokan ezen a földön. Ami téged kísért, kísérthet mást is. Ne gondold, hogy egyedül vagy a problémáddal.
Most igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni neked!

Egy olyan embertől kapod ezeket a sorokat és tanácsokat, aki maga is küzdött ezzel a problémával. Így első kézből tanúsíthatom, hogy le lehet tenni. Van megoldás, és lehet vele élni!

Sok oka lehet annak, hogy valaki belekerült ebbe a helyzetbe. Lehet egészen kicsi korban hiányos higiéné miatt kialakult szokás, lehet a mozgás hiánya miatt felgyülemlett feszültség levezetése, lehet a pornófüggőség, a "romantikus regények" velejárója, és még sok minden más... vagy több ok együttesen ösztönöz... A lényeg: SOSEM KÉSŐ A JÓ MELLETT DÖNTENI! Az, hogy segítséget keresel, annak a jele, hogy a szíved mélyén tudod, ez nem helyes, vagyis hogy rossz. Hogy Isten ennél többre szánt téged, és te is erre a többre vágyakozol. A Lélek indít téged, hogy Isten útjára visszatérjél, és hogy az igazi boldogságodat keresd. Az Úr megsegíti azokat, akik az Ő útján akarnak járni. Számíthatsz arra, hogy melletted áll, és segíteni fog téged, ha kéred Őt!

A következő két bejegyzésben igyekszem neked minél teljesebb módon segíteni.

Az első bejegyzésben megalapozunk egy fontos értelmi döntést. Egy döntést Jézus mellett. Egy döntést az önkielégítés ellen. Mert amit az értelmünkkel határozunk el, amellett könnyebben tartunk ki. Körbe fogjuk járni, miért rossz ez a szokás/cselekedet. És miért jó lemondani róla, egy nagyobb jó érdekében.
A második bejegyzésben pedig hatékony fegyvertárat fogok a kezedbe adni a küzdelemhez. Kipróbált és bevált, hatásos módszereket.
Hogy én honnan szedtem mindezt? Nekem volt egy-két nagyon jó lelkiatyám, akik ezekkel a tanácsokkal elláttak, amikor nagy szégyenkezve hozzájuk fordultam. A Jóisten rajtuk keresztül segített eszközt adni a kezembe a gyengeségem leküzdéséhez. Kemény harc volt. Nagyon sokáig tartott. De beteljesedett. Letehettem Isten lába elé.

És most imádkozzunk érted és azokért, akikről nem tudsz, de szintén sorstársaid!

Jóságos és irgalmas Mennyei Atyánk, aki elküldted Egyszülött Fiadat azért, hogy minket visszavezessen a Te Szereteted teljességébe! Küldd el nekünk Szentlelkedet, hogy erőt kapjunk küzdelmünkhöz a tisztaságunkért! Bocsásd meg nekünk, hogy megbántottunk téged, és önmagunkat választottuk a Te Szereteted, a Te Utad helyett! Bocsásd meg gyengeségünket, erőtlenségünket, hogy nem álltunk ellen a bűnnek és az odavezető alkalmaknak! Önts elgyengült tagjainkba erőt és bátorságot! Távoztasd el tőlünk a bűntudatot, félelmet, és szégyenérzetet, melyek megakadályozzák, hogy Hozzád fussunk! Tisztítsd meg testünket, lelkünket, szívünket és elménket, gondolatainkat, szavainkat és cselekedeteinket, hogy ismét tisztaságos szent templomai lehessünk a Te Szentlelkednek! Add kegyelmedet, hogy tisztaságunkat erős akarattal őrizni tudjuk Neked (és annak, akit számunkra életünk társául választottál)! Köszönjük Neked, hogy szereteteddel már megelőztél minket, és indítod szívünket a jóra! Köszönjük, hogy bizalommal fordulhatunk Hozzád, mert Te segítesz és felemelsz minket! Hála és dicsőség a Te szent nevednek most és mindörökké! Amen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mércékről, szerelemről és szeretetről 2. - A szerelem természetrajza

Megismerkedni egy másik személyiséggel 2.

Önkielégítésről keresztény lányoknak 3. - Fegyvertár a küzdelemhez