Önkielégítésről keresztény lányoknak 1. - Nem vagy egyedül és van megoldás!

Kedves önkielégítéssel küzdő keresztény Lánytestvérem!

Most egy hiánypótló bejegyzés következik, teérted.

Hiszen ha idetaláltál, nagyon valószínű, hogy vákuumban érzed magadat. Úgy érzed, bajban vagy, és nagy szükséged lenne segítségre, de nem tudod, kihez fordulj. Talán már kétségbe is estél.

Ha önkielégítésről van szó, úgy beszélnek róla keresztény körökben (is), mintha csak a fiúkat érintené ez a probléma. Bár javarészt a fiúkat érinti jobban és tipikusabban, vannak lányok is, akik ezzel küzdenek. De nekik sokkal nehezebb, mert nem hallanak arról, hogy más is ugyanabban/hasonló cipőben járna, mint ők, és így könnyen azt hihetik, csak ők érintettek. Hogy hol és kihez lehet vele fordulni, ki tud tanácsot adni, nagyon nehéz kitalálni. És persze nehéz bátorságot meríteni hozzá, hogy valakit megkeressünk vele, hiszen egyedül mi vagyunk ilyenek - mondja a szégyenérzetünk. Vagy azt, mit fognak gondolni rólunk mások... vagy csak az a valaki, akinek a jó véleménye annyira fontos nekünk.

De van remény!

Gondolj bele, ha te érintett vagy, biztosan van más is, aki érintett, még akkor is, ha te nem hallottál, vagy nem tudsz róla. Emberek vagyunk, te meg én, és még sokan ezen a földön. Ami téged kísért, kísérthet mást is. Ne gondold, hogy egyedül vagy a problémáddal.
Most igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni neked!

A jó hír az, hogy van megoldás, és lehet vele élni!

Sok oka lehet annak, hogy valaki belekerült ebbe a helyzetbe. Lehet egészen kicsi korban hiányos higiéné miatt kialakult szokás, lehet a mozgás hiánya miatt felgyülemlett feszültség levezetése, lehet a pornófüggőség, a "romantikus regények" velejárója, és még sok minden más... vagy több ok együttesen ösztönöz... A lényeg: SOSEM KÉSŐ A JÓ MELLETT DÖNTENI! Az, hogy segítséget keresel, annak a jele, hogy a szíved mélyén tudod, ez nem helyes, vagyis hogy rossz. Hogy Isten ennél többre szánt téged, és te is erre a többre vágyakozol. A Lélek indít téged, hogy Isten útjára visszatérjél, és hogy az igazi boldogságodat keresd. Az Úr megsegíti azokat, akik az Ő útján akarnak járni. Számíthatsz arra, hogy melletted áll, és segíteni fog téged, ha kéred Őt!

A következő két bejegyzésben igyekszem neked minél teljesebb módon segíteni.

Az első bejegyzésben megalapozunk egy fontos értelmi döntést. Egy döntést Jézus mellett. Egy döntést az önkielégítés ellen. Mert amit az értelmünkkel határozunk el, amellett könnyebben tartunk ki. Körbe fogjuk járni, miért rossz ez a szokás/cselekedet. És miért jó lemondani róla, egy nagyobb jó érdekében.
A második bejegyzésben pedig hatékony fegyvertárat fogok a kezedbe adni a küzdelemhez. Kipróbált és bevált, hatásos módszereket.

És most imádkozzunk érted és azokért, akikről nem tudsz, de szintén sorstársaid!

Jóságos és irgalmas Mennyei Atyánk, aki elküldted Egyszülött Fiadat azért, hogy minket visszavezessen a Te Szereteted teljességébe! Küldd el nekünk Szentlelkedet, hogy erőt kapjunk küzdelmünkhöz a tisztaságunkért! Bocsásd meg nekünk, hogy megbántottunk téged, és önmagunkat választottuk a Te Szereteted, a Te Utad helyett! Bocsásd meg gyengeségünket, erőtlenségünket, hogy nem álltunk ellen a bűnnek és az odavezető alkalmaknak! Önts elgyengült tagjainkba erőt és bátorságot! Távoztasd el tőlünk a bűntudatot, félelmet, és szégyenérzetet, melyek megakadályozzák, hogy Hozzád fussunk! Tisztítsd meg testünket, lelkünket, szívünket és elménket, gondolatainkat, szavainkat és cselekedeteinket, hogy ismét tisztaságos szent templomai lehessünk a Te Szentlelkednek! Add kegyelmedet, hogy tisztaságunkat erős akarattal őrizni tudjuk Neked (és annak, akit számunkra életünk társául választottál)! Köszönjük Neked, hogy szereteteddel már megelőztél minket, és indítod szívünket a jóra! Köszönjük, hogy bizalommal fordulhatunk Hozzád, mert Te segítesz és felemelsz minket! Hála és dicsőség a Te szent nevednek most és mindörökké! Amen.

Megjegyzések

  1. "Ha önkielégítésről van szó, úgy beszélnek róla keresztény körökben (is), mintha csak a fiúkat érintené ez a probléma. " Kedves Manka,, hihetetlenül hálás vagyok neked ezért a bejegyzésedért, ha - a téma miatt - névtelenül is! Évek óta küzdöttem azzal, hogy ezzel egyedül vagyok, ilyet csak a fiúk... a keresztény lányok nem... biztos valami baj van velem... Nagyon köszönöm!
    És a reményt is, hogy sikerül ezt legyőznöm, mégha néhány tiszta év után vissza is estem, és most megint két év óta dolgozom rajta.
    A bejegyzéseid elgondolkodtattak, talán a téma tabuvolta miatt soha nem gondolkodtam el ezen a hajlamomon külön (ellentétben pl. a hazugságba hajló önvédelmemmel, ami nagyon komolyan meghatározott). És arra jutottam, hogy lehet, hogy évek óta küzdök ezzel, de van haladás... és nem feltétlen abban,, hogy ""meddig sikerül kibírni nélküle", hanem inkább az, hogy mélyebben megismerem saját magamat (mi az, ami hiányzik, mit "felejtettem el", pl. eleget mozogni, a képzelgéseknek határt szabni, stb...), és az Istennel való kapcsolatomat. Hiszen hányszor átéltem már azt, hogy olyan tisztán láttam Kirsztus tisztaságát és ártatlanságát, hogy az önkielégítésnek még a gondolatától is elborzadtam... Akkor a bukáskor, vagy az ahhoz vezető időben miért nem láttam ezt? Mi távolított el tőle? (Ima elhagyása, vagy ami gyakoribb: ál-ima, saját gondolataim körül való forgás ahelyett, hogy Rá figyelnék). És egyre finomabb okokat tárok fel,,. ezzel egyre többet tudok magamból adni az Istennek, illetve nem visszavenni tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad ezeket a sorokat! Hihetetlenül bátor vagy, még így névtelenül is! A legnagyobb örömem, hogy ezzel egy kicsit segíthettem neked az utadon Jézus felé. Az Irgalmasság Kútfője, a mi Istenünk áldjon meg téged és minden társunkat!

      Törlés
  2. Kedves "Manka"
    Ez az ima, mait mellékeltél, angyon jó!
    Elmesélem a személyes esetem, buzdítva másokat: amióta az eszem tudom, önkielégítek, egészen kicsi koromtól. Nyilván ezek az önkielégítésre csábító démonok voltak, akik egészen húszas éveim végégig tartottak függőségben. Gyerekként éreztem bűntudatot, de nem mertem senkinek se elmondani. Sokszor le akartam állni, de persze nem sikerült. Majd sajnos egy nem istenfélő embertől, hanem egy sztártól hallottam (aki nyilatkozott egy tiniújságba), hogy "tedd, amit jónak látsz, önkielégítsd". Ez a hamis és bűnre csábítás meg is nyugtatta a háborgó lelkiismeretemet, sajnos. Ezért is fontos erről beszélni!
    Isten előtt ez bűn, és utálatosság! De amikor újra megtaláltam Istent, Krisztussal "személyes" kapcsolatom lett, azaz a Szent Szellem belépett az életembe, teljesen megszabadultam! Egyszerűen letört rólam ez a démoni dolog! Nekem is persze ellen kellett állnom, de már könnyű volt! Visszagondolva, pokollá tette az életem, de valóban van kiút!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm a bátor tanúságtételt! Váljon mindannyiunk lelki épülésére! Örülök, hogy tetszik az ima. Nagyon éreztem a Szentlélek vezetését, amikor írtam. Az Övé a dicsőség. :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Egy guru vagy Jézus? - Tanúságtétel a jóga és a kereszténység összeférhetetlenségéről

Intimitás a keresztény kapcsolatban 6. - Eszközök a tisztaság megőrzéséhez