Egy örök dolog van itt a földön: a változás

Mostanság ismét ezt tapasztalom a bőrömön.

Sikeresnek mondható tanévet tudhatok a hátam mögött. Szeretetre méltó kis tanítványokkal, kedves szülőkkel, s ami még nagyon fontos - egy nagyon jó főnökkel és klassz munkatársakkal.

És akkor beüt a krach. Mert az mindig beüt. És sajnos, aki hozzám hasonlóan krachnak éli meg, ahelyett, hogy jó hozzáállást tanúsítana, annak a nehezebb. Végülis ezek azok az események, amelyek arra figyelmeztetnek, csak zarándokút ami életünk itt a földön. Örök mozgásban vagyunk, míg a Mennyország kapujáig elérünk és azon bekopogtathatunk.

Szóval, ha mereven állunk hozzá, mint én is, magunknak nehezítjük meg a dolgot. A változások lehetnek jók és rosszak is, és a jóknak is lehetnek rossz hozadékai ill. a rosszaknak is jó hozadékai. A rosszból tanulunk a legtöbbet. A jóból pedig erőt merítünk. De ilyenkor még nem látszik, mi lesz, és a bizonytalanság és tehetetlenség az, ami az embert először a kétségbeesés felé löki. Szerencsére az első pánik után nálam általában az következik, hogy összeszedem magam, és szembenézek vele.

Krach 1.: Még régebben kiderült, hogy a koordinátorom, aki támogatott, és akivel nagyon jó volt együtt dolgozni, elmegy másik plébániára. Akkor, amikor ez kiderült, fogalmam sem volt róla, ki lesz az utóda, és ez eléggé nyugtalanított. Most már tudom, és bár még nem dolgozunk együtt, a szimpátia és az összhang megvan.
Krach 1. után: Reménnyel tekintek a jövőbe. :-)

Krach 2.: Ma derült ki, hogy szeretett plébánosomat és főnökömet át fogják helyezni! T_^ Igaz, egyik szemem sír csak, a másik örül, mert olyan feladatot kap, ami a mostaninál sokkal jobban megfelel a kvalitásainak. És bár nagy kihívás, biztosan ő a megfelelő ember rá. Örülök, hogy ilyen módon elismerik a tehetségét. Emberként azonban nagyon fog hiányozni. Ő is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy otthonosan érezzem magam ezen a plébánián, ahol két évvel ezelőttig idegenként forgolódtam.
Utána néztem a bejelentett utódjának, és - milyen kicsi a világ! - ismerem. Így azért más. Bár csak felszínes ismerősként, és együtt még nem dolgoztam vele, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz...
Krach 2. után: Reménnyel tekintek a jövőbe. :-)

Végül is, Isten velem marad minden változás ellenére vagy épp amiatt. :-)))

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elöljáróban - Párkapcsolat, szerelem, társkeresés - keresztényként

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Intimitás a keresztény kapcsolatban 6. - Eszközök a tisztaság megőrzéséhez