Mátyás lesújt

Szóval, én kérem szépen megmondtam. Méghozzá tavaly, ha még emlékszel rá, Kedves Olvasóm. Szerintem ez egyáltalán nem véletlen, hogy ma hóvihar van. És vagy 10 fokot esett vissza a hőmérséklet. Hogy ismét téli az időjárás, pedig holnap lesz március idusa.
Ha eddig senki nem hitt volna a népi bölcseletben, miszerint Mátyás napján jégnek kell lennie, különben visszatér a fagy, akkor tessék kérem szépen újból átgondolni. Tavaly is és idén is a bölcselet szerint alakult minden, globalizáció ide vagy oda!
Idén február 24-én esett a tavaszias eső. Semmi jég. Pedig előtte még esett a hó is. Úgy drukkoltam. De aznap semmi jég. Aztán megjött a tavasz, s most ismét a tél... Mátyás ismét lesújtott, mert a tavasz túl hamar tördelte le a jégcsapokat... Idén úgy tűnik, a fák is tanultak az évek óta hasonlóan lejátszódó ügyletből, és még nem nagyon rügyezgettek. Talán idén nem lesz annyi elfagyott gyümölcsfa sem.

No, Mátyás, ha kitomboltad magad, menj odébb, kérlek, mert húsvétra azért klassz lenne, ha nem hóban kellene a gyerekeknek keresgélni a (csoki)tojásokat...

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elöljáróban - Párkapcsolat, szerelem, társkeresés - keresztényként

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Intimitás a keresztény kapcsolatban 6. - Eszközök a tisztaság megőrzéséhez