Harmat cseppek helyett bégető himlő

Kedves Olvasóm!

Bizonyára észrevetted, hogy két hálaadás bejegyzés után nem folytatódott a sorozat. Ez azért van, mert az élet közbeszólt, és Isten mást tervezett nekem. Nem mondom, így is akad amiért minden egyes nap hálát adok, de ez nem kerül fel a képernyőre, mert nem érek rá leülni egy kicsikét sem.
Jelenleg mindhárom lányom itthon lábadozik.
Először Huncutkán jelentek meg gyanús piros pöttyök a második bejegyzést követő napon, s arra rákövetkező nap teljesen jellegzetes kis áttetsző folyadékkal telt hólyagocska jelent meg a piros, ovális kiütésen: ez biza bárányhimlő. Az orvos is megerősítette házi diagnózisunkat.
Őszintén? Számítottunk rá, mert tudtuk, hogy megjelent a csoportjában is. Meg én azok közé tartozom, aki szerint jobb ezen a betegségen átesni. Nem is bánom, épp itt volt az ideje. Egy hét alatt le is zajlott az egész. Ma már csak aprócska hegecskék vannak test szerte - egyéb nem. Leszámítva a köhögést, amit a nővére hozott neki. Őt még egy darabig itthon tartjuk, hogy erősödjön az immunrendszere.
Utána Cicuka torka fájdult meg olyannyira, hogy itthon kellett tartsuk. Ebből lett az ominózus köhögés. Kakukkfüves szirupot adok nekik,  a doki néni teljes bizalmával a hátam mögött. (A sajátunkon kívül én még nem találkoztam orvossal, aki azt mondta volna, hogy egy házi kakukkfüves szirup megfelel nyálkaoldónak...) Ő egyre jobban van, nemsokára mehet oviba.
S hogy a sorban harmadik gyermek se maradjon ki élete első betegeskedéséből, sugárhányással jelezte, hogy valami nincs rendben. Túl vagyunk némi hányáson, hőemelkedésen. Mára már egészen kezdte a régi formáját hozni ez a Babóca.

Mindeközben én idehaza igyekszem rendet tartani a játszóházzá alakult lakásban. És szerdán volt utoljára, hogy kb. 20 percre kidugtam az orromat a hidegbe. Se előtte, se utána nem jutottam túl a lakás küszöbén.

Sajnálom, de ennek tükrében le kell mondanunk arról, hogy hálaadás sorozatot írjak a blogon. Majd legközelebb. Helyette próbálom inkább a lemaradt bejegyzéseket pótolni.

Áldott adventi készületet mindenkinek!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elöljáróban - Párkapcsolat, szerelem, társkeresés - keresztényként

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Intimitás a keresztény kapcsolatban 6. - Eszközök a tisztaság megőrzéséhez