Tánc-film-ajánló kiegészítés

Mária Magdolna említette a Center Stage azaz Rivaldafényben c. filmet. Megtaláltam a YouTube-on, angolul, egész jó minőségben. Érdekes film volt.
2000-ben mutatták be és nagyon mulattatott, amikor a kecses balett táncosokat megláttam a civilben klumpát és patacipőt hordani - mert akkoriban az volt a divat. Meg mini lapszoknyát... De jó, hogy végre kiment a divatból a holdjáró meg a patacipő... Annyira nem volt egy jó trend. Mindenki hülyén nézett ki benne, és ezt a film is bizonyítja. Persze annak idején nekem is volt patacipőm, ill. szandálom. De jó, hogy azóta már réges-rég kidobtam.

12 tehetséges fiatalt vesznek fel újoncnak az Amerikai Balett Társulathoz, akiknek bizonyítaniuk kell majd egy nagy előadáson, hogy kiválóak ahhoz, hogy felvegyék őket a Társulatba állandó tagnak. Ők a tánciskolájuk legjobbjai, de hogy elég jók-e a Társulatba, azt a koreográfus igazgató dönti el.
Az ő sorsukat, versengésüket és szenvedésüket követhetjük nyomon, főleg 3 egy szobában lakó lány, Jody, Eva és Maureen szemszögéből.
Jody minden álma, hogy bekerülhessen a Társulatba, ám nincs könnyű dolga. A tánctanárnőjük ugyanis állandóan talál valami hibát a mozdulataiban. Jody elkeseredik, mikor azt látja, hiába a sok külön gyakorlás, nem ér semmit. Ám a remek táncos, Cooper Nielson, aki koreográfusként szeretné a bemutatón megmutatni mit tud, felfigyel rá. Jody nem tud ellenállni a vonzerejének, így hamar az ágyában és csapatában találja magát, főhősnőként, ahol Cooper saját szerelmének történetét (melynek eredeti szereplői az igazgató és fiatal felesége) akarja színpadra vinni. De mi lesz ezután Jody sorsa? Vajon valóra válik az álma? És vajon kit választ majd végül? A megbízható csoporttársát, Charlie-t, vagy a zseniális, de öntörvényű Coopert?
Eva lázadó, aki késik az órákról és beszól a tanárnak. De ezzel leplezi önbizalomhiányát. Szeretne a társulatban balettozni, és vezető szerepeket táncolni, de úgy hiszi, nincs rá esélye, míg egyszer csak a bemutató napján váratlan lehetőség pottyan az ölébe, amit nem lehet kihagyni...
Maureen gondokkal küzd. Bár technikája hibátlan, és ő a bezzeg a csoportban, mégis lélek nélkül táncol. Anyja, aki a Társulatnál dolgozik az irodában, biztatja, és hajszolja. Maureen egyre inkább nincs kibékülve önmagával és életével - sőt testével sem. Az önhánytatások és koplalások az anorexia rémével fenyegetik. Egyetlen jó az életében új barátja, akiről nem tudja eldönteni, önmagáért szereti-e, vagy csak azért van mellette, mert balett táncos...
Minden jó, ha jó a vége... Nézzétek meg ti magatok is!

Angolul értőknek pedig ide szúrtam:

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elöljáróban - Párkapcsolat, szerelem, társkeresés - keresztényként

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Intimitás a keresztény kapcsolatban 6. - Eszközök a tisztaság megőrzéséhez