Tánc-film-ajánló 5. (Sporttáncosok)

A tánc és a sport

Szeretitek a Dr.Szöszi című filmet? Bírjátok a durván sztereotíp poénokra alapozott vígjátékokat? Mert akkor íme néhány frissítő bohóckodás (de nem a táncban) a többi filmhez képest: vigyázat, mert itt jönnek a pom-pom lányok (és fiúk)!

Tudom, a többihez képest olcsónak tűnhet a Hajrá csajok (Bring It On) sorozat, de roppant szórakoztatóak (már ami az utolsó három részt illeti), s táncban sem kevesebbek az eddigieknél. Aki bírja a "szőke" humort, annak csak ajánlani tudom.
A sorozat első részét maximum csak azért érdemes megnézni, mert az adja meg az alaphangulatot, amit más-más szituációban próbálnak meg később variálni. De egyébként ez a legközönségesebb és egyszer s mind legtöbb trágár vagy obszcén szöveget felvonultató mind közül. Szerintem kihagyható. Én pl. nem ajánlom. Túl sok benne a közönséges sikamlós poén. És ugyanígy hanyagolható a második rész is.
Egyébként a sorozatot az fűzi össze, hogy mindegyik egy nagy szurkoló verseny megnyeréséről szól. És érdekes módon mindegyik a csapatkapitány rémálmával nyit...
A Hajrá csajok egyetlen előnye az, hogy a főszerepben Kirsten Dunstot találjuk. Azért leírom, mi történik az első részben, hogy képben legyetek:
Torrance végre csapatkapitány lesz, a San Diegoi Rancho Carne Toros szurkolócsapatában. Ám még nem is sejti, milyen nehéz lesz a csapatot 6 bajnoki cím után ismét a győzelemre vezetni az országos versenyen... Mivel kiderül, hogy a csapat szenzációs koreográfiáit az előző kapitány lopta... méghozzá az East Compton Cloverstől, a legnagyobb ellenféltől... 
Miután a Lóherék megjelennek, és lealázzák a szurkolókat saját pályájukon, Torrance választhat, hogy végre merész lesz és igyekszik a csapatot az egyediség és kemény munka útján eljuttatni a döntőbe, vagy maradnak szánalmas koppintók...

Az első részhez képest a második igencsak felejthető, ezért ugorjunk is tovább rögtön a harmadikra, amit azért is szeretek annyira, mert kedvelem Hayden Panettiert, már a Jéghercegnőben is bírtam. Írtó jól adja ugyanis a szőke Barbie-babát... Íme erről szól a Hajrá csajok: Mindent bele! (Bring It On: All or Nothing):
Britney iskolai karrierje tökéletes: ő a Pacific Vista suli pom-pom lányainak kapitánya, övé a legmenőbb focista srác szíve, és ő a legnépszerűbb lány a suliban, a bálkirálynői tiara reménybeli várományosa. 
Ám mindez széthullik, amikor édesapja új munkahelye miatt másik suliba kerül. Kénytelen letenni előtte a nagy esküt, hogy soha többé nem szurkol... nehogy régi csapata ellen kelljen kiállnia.
Amikor azonban bekerül a "gettóba" és látja, milyen jól rázzák az ottani pom-pom csajok - és hogy milyen nagy a szájuk - nem tudja megállni, hogy legalább a válogatáson megmutassa nekik, hogy egy "hófehérke" is tud belevaló lenni...
A tét közben pedig ismét nagy. Ugyanis a bajnokság győztese Rihanna új videoklipjében mutathatja meg ország-világ előtt, mit tud...

Hajrá csajok 4. (Bring It On: In It to Win It) pedig igazán érdekes fordulatot vesz.
A West High Sharks és az East High Jets ősi ellenségek. Az utóbbi ugyan sikeresen elhappolja a győzelmeket a másik elől, de érezhetően már nem sokáig. A nemzeti szurkoló táborba érkezve aztán elszabadulnak az indulatok, amikor arról a helyes fiúról, akit Carson, a Sharks kapitánya frissen megismert, kiderül, hogy a Jetsben táncol. Carson hiába próbál semleges maradni, és nem belezúgni Pennbe, nem tud. Brooke, a Jets kapitánya azonban ezt nem akarja annyiban hagyni. A két csapat "egymásnak esik", ám a rivalizálás rosszul sül el, mert utána csak fél-fél csapata marad Carsonnak és Brooke-nak is, amivel nem állhatnak ki a bajnokságon... Vagy ha összefognak, akkor mégis?

A harmadik rész fordítottjaként indul a Hajrá csajok: A nagy összecsapás (Bring It On: Fight to the Finish) története.
Lina édesanyja férjhez megy egy gazdag férfihoz és ezért lányának is oda kell költöznie Malibuba. Lina azonban nem boldog tőle, hogy L.A.-t, a csapatát és legjobb barátnőit ott kell hagynia, hogy egy álomházban lakjon az ősökkel és új "testvérével" a tengerparton. 
Ráadásuk a lány első pillanatban összetűzésbe kerül a helyi pom-pom királynővel, akinek ha meg akarja mutatni, ki az igazi ász, kénytelen az iskola béna csapatát, s köztük mostoha testvérét is, felturbózni egy kis kubai ritmussal... 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elöljáróban - Párkapcsolat, szerelem, társkeresés - keresztényként

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Intimitás a keresztény kapcsolatban 6. - Eszközök a tisztaság megőrzéséhez