Hálaadás - 16., 17., és 18. nap (kedd, szerda, csütörtök))

Bocsánatot kérek a lemaradásért. De most aztán pótolom...

Hálát adok:
a gyermekek hitéért.

Csodálatos látni, milyen mélyről jövő, természetes hite van egy kis óvodáskorú gyereknek. Cicuka lányom hittanon (mert járunk ovis hittanra) és otthon is könnyekig megható kijelentéseket tud tenni, amelyek egy kisgyerek ébredező és mélyülő hitéről tesznek tanúságot.
Itt külön szeretnék még hálát adni G. néniért, aki Cicukám hitoktatója. Micsoda kaliberű ember! A mi közös evangelizációs munkánknak hála lánykám egyre inkább ismeri és szereti a Jóistent! :D

Hálát adok:
a petrezselyem illatáért.

Nem tudom, te szoktad-e csinálni, Kedves Olvasóm, én piacnapkor mindig begyűjtök egy-két csokor friss petrezselymet és nem sajnálom azt a 10 perc megfeszített munkát, amíg lecsipkedem a szárról a leveleket, megmosom, és nagy konyhakéssel finomra aprítom. Ha kész a művelet, akkor jégkocka tartóba adagolom, és folpakkal lefedve lefagyasztom. Így mindig van itthon ha kell friss petrezselyem. Mert sajnos a szárított egyáltalán nem adja vissza a friss aromáját. A frisset szívesebben teszi bele az ember a borsófőzibe, meg a zöldbabba is, ill. más ételekbe, salátába. Míg a szárított... nos vannak fűszerek, amelyek szárítva nem kevésbé jók, de állítom, a petrezselyemnél ez nem így van.
Csütörtökön a finom petrezselyem illatnak köszönhetem az inspirációt, hogy készítsek egy jó kis tavaszi borsólevest, petrezselymes-vajas galuskával. Hát mondhatom, nagy sikere lett. :-)

Hálát adok:
a legszeretetreméltóbb anyatársért, a Szűzanyáért.

Az ő örök emlékű igenje Isten tervére és fiára, Jézusra, sokunk számára bátorítás egész életünkön keresztül. Mária a legkiválóbb anyatárs, akihez lehet fordulni tanácsért, és akinek élete példa és útmutatás. Én sokszor szoktam erőt meríteni az őhozzá fordulásból, amikor nevelési vagy épp házassági gondokkal küzdök.
Nagyon szeretem imádkozni - különösen várandósan - az Úr angyalát. Ilyenkor érzem, egy lelki ráhangolódás, egyfajta közösség alakul ki közöttem és Égi Édesanyám között. Átélni és imádkozni az ő helyzetét és sorsát - más színbe helyezi a mi életünket és problémáinkat.
Hálát adok Uram, hogy a Szűzanyát választottad ki édesanyjául Egyszülött Fiadnak, s az ő tündöklő életével példát állítottál sok millió nő és férfi elé. Köszönjük azt a szerető anyai szívet, amely ott fenn értünk dobog!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elöljáróban - Párkapcsolat, szerelem, társkeresés - keresztényként

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Intimitás a keresztény kapcsolatban 6. - Eszközök a tisztaság megőrzéséhez