Hálaadás - Karácsonyig

Íme Nikki, akiről nagyon sok fotó készül
ilyen föld fölött lebegő állapotban... :D
A kép innen származik.
WhiMSy love egy kedves anyuka blogger játszótere, egy hóbortos, kézműves csudabogár, és hűséges családszerető-függő ember blogja. Nagy öröm olvasni rövidke blogbejegyzéseit. Mindig jobb kedvre derítenek. Mivel Nikki (a WhiMSy love blog írónője) amerikai, ezért jellemző rá nemzete könnyedsége. Most, hogy a Hálaadás ünnepe közeleg, minden nap ír egy bejegyzést arról, miért ad hálát az életében. Érdemes megfigyelni, mi mindent képes jó szívvel és örömmel említeni... :D

Be kell valljam, már hosszú ideje inspirálnak hálás bejegyzései. És úgy érzem, nekem is írnom kell arról, miért adok hálát az életemben.
Egyrészt azért, mert közeleg az Advent, vagyis az Úr eljövetele, s a legnagyobb Ajándékot - hogy Isten önmagát ajándékozta nekünk abban a betlehemi kis csecsemőben - hálás és megtisztult szívvel szeretném fogadni majd Szenteste éjjelén. A másik, az, hogy hajlamosak vagyunk életünk apró, vagy épp nagyobb csodáit nem észre venni, mert az orrunk előtt vannak. Márpedig ha kinyitjuk a szemünket, megláthatjuk, hogy Isten mennyi-mennyi csodálatos emberrel, dologgal vesz körbe bennünket, hogy imáinkból és környezetünkből is érezhessük az Ő sugárzó jelenlétét, ölelő Atyai karját.
Miért épp most kezdem? Miért nem várok vele vasárnapig (mert akkor lesz Advent I. vasárnapja) vagy mondjuk decemberig (mint az adventi csokinaptárak)? Mert már túlcsordul bennem a "hála-adhatnék". És nem szeretném ezt a jó indíttatást elnyomni. Inkább írok többet, egy pár bejegyzéssel...

Innentől kezdve tehát rajta leszek, hogy minden nap írjak egy rövid bejegyzést (azért nem teszek konkrét ígéretet, mert azért nem biztos, hogy családanyaként meg tudom tartani, hisz első a család), ha kell visszamenőlegesen is fogok írni. A lényeg, hogy minden napra jusson egy hálaadás, amely illatos tömjénfüstként száll fel az égbe. Ma kezdem.

Megjegyzések

 1. Névrokonom ötlete remek. :-) Lehet, hogy csatlakozom...

  VálaszTörlés
 2. Hajrá! Indítsunk blogmozgalmat! :D

  VálaszTörlés
 3. Én is, én is :)

  Nem mintha unatkoznék, de nagyon rámfér, pont a fent leírtak miatt!

  Köszönjük!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elöljáróban - Párkapcsolat, szerelem, társkeresés - keresztényként

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Intimitás a keresztény kapcsolatban 6. - Eszközök a tisztaság megőrzéséhez