Áldás a családban


Az elmúlt két hét sok váratlan áldást és nem túl áldásosnak tűnő dolgot hozott.
Mindkét lánykámnak az elmúlt két hétben volt a születésnapja. Cicuka immár 4 éves nagylány, Huncutka pedig egy naggyon-naggyon huncut 2 éves lett. Igaz, ő előbb, mint a nővére.
Tekintve, hogy négy, illetve két éve jelentenek nagy örömet a családban, igazán sok éve mondhatjuk magunkat szerencsésnek. És most, kedves Olvasóm, jön a nagy meglepetés, amit eddig nem osztottam még meg veled: hamarosan új tagja lesz családunknak! A kis pocaklakóval immár várandósságom 13. hetében vagyunk. Születését május közepe-vége felé várjuk. Érkezését ajándéknak tekintjük, mivel már nagyon vágytunk utána. Új kezdet ő népes családunkban. :-)
Még el kell mondanom, hogy a két lányzó születésnapja közötti héten éppen mi voltunk sorosak a plébánián egy hétig imában hordozni a családokat a Család Éve alkalmából. Ezt külön áldásnak éltem meg. A Szent Család költözött be hozzánk (egy gyönyörű kép közvetítésével) erre az időszakra, s még itt sincs a karácsony!
Ami talán nem túl szerencsésnek hangzik, ám mi próbáltuk hálaadással elfogadni, hogy mindannyian betegek voltunk az elmúlt héten. A gyerekek köhögnek - még mindig egy kicsit -, az Ember a halálán volt még egy pár nappal ezelőtt (rám meg idegroham jött, mert olyan magas láza volt akkor), én pedig az előző heti masszív torokfájásból náthára váltottam. Persze ilyen formán ez az időszak sem múlhatott el negatív élmények nélkül (mint amilyen a nyűgös gyerekek szinte ütemszerűen visszatérő hisztijei és más egyéb nyalánkságok), de összességében én úgy éltem meg, áldott ez az időszak. És Isten szeretetét éreztem mindenütt ott lebegni. Mint valami ünnepélyes nagy ígéret megvalósulásának előízét...

U.i.: A Vakondtúrás torta receptje Maimonitól származik, a Feketeerdőét pedig majd egy következő bejegyzésben osztom meg veled, kedves Olvasóm.

Megjegyzések

  1. Gyönyörű hír, Ember születik a világra!!! Bocsáss meg, csak most olvasom ezt a bejegyzésed. Vigyázz magadra és a Pici Pocaklakóra, Isten óvjon a betegségektől. Erőt, egészséget kívánok Nektek az Úrban, sok-sok szeretettel.

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen! Ígérem, nagyon vigyázok. :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elöljáróban - Párkapcsolat, szerelem, társkeresés - keresztényként

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Intimitás a keresztény kapcsolatban 6. - Eszközök a tisztaság megőrzéséhez