Sült paprika
Innen.
Ez egy nagyon finom, egyszerű, nyárias zalai étel. Én az anyósomtól és Bikfic keresztanyjától tanultam. Aki szereti a lecsót, az ezt is szeretni fogja. Nagyon könnyű elkészíteni! (Ajánlom szeretettel gyermekes anyukák, illetve kezdő szakácsok és főzni nem igazán szeretők figyelmébe.)
Hozzávalók (kb. 4 személyre):
1 kg paprika (ajánlom az édeset, vagy az enyhén csípőset, de a bogyiszlóit csak saját felelősségre...)
1-2 nagy fej hagyma (jó hagymásnak kell lennie)
zsír (vagy olaj)
só, ételízesítő
galuska (nokedli) vagy tészta köretnek
tejföl

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ha erős, külön kivágjuk az ereit, és feldaraboljuk (ki hogy szereti). A hagymát apró kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a zsiradékot. Aki nem írtózik a zsír használatától, az feltétlenül használjon azt, mert más az ízvilága. Különösen ajánlom a mangalica zsírt. Ezen a zsiradékon kis sóval megdinszteljük a hagymát, aztán rádobjuk a paprikát. Megkeverjük, lefedjük, hogy párolódjon. (Tulajdonképpen ez az étel egy paradicsom nélküli lecsó. XD)
Ha már összeesett, megszórjuk ételízesítővel (annyival, hogy az étek számunkra elég sós legyen). Megkeverjük, még egy kicsitét pároljuk. Finom szaftos levet enged párolódás közben!
Lehet persze erre is tojást ütni, mint a lecsóra, de én inkább ajánlanám, hogy szedjük frissen kifőtt galuskára vagy tésztára, és rakjunk a tetejére tejfölt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elöljáróban - Párkapcsolat, szerelem, társkeresés - keresztényként

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Intimitás a keresztény kapcsolatban 6. - Eszközök a tisztaság megőrzéséhez