Málnás joghurthab






Pofonegyszerű, könnyű édesség. Amíg tart még a málnaszezon, addig érdemes készíteni... Kiváló ilyenkor nyáron egy finom ebéd után. Én a nagymamámnál ettem ilyet.



Hozzávalók (6 kis adaghoz):
A kép innen.
25 dkg málna
kekszmorzsa
250 ml habtejszín
1 cs. vaníliás cukor
1 pohár natúr joghurt



A málnát mosás után szűrőn átpaszírozzuk. Ha van botmixer, mint nekem, érdemes előbb azzal pépesíteni, és aztán kavargatva leszűrni. Állagra mindkét módszerrel ugyanazt a málnapépet kapjuk, csak az utóbbi kevésbé macerás...
A habtejszínt keményre felverjük a vaníliás cukorral. Óvatosan, több részletben beleforgatjuk a joghurtot.
Hat poharat vagy kis tálkát (vagy 4 közepesen nagyot) veszünk elő. Alulra jön az (ízlés szerint) két csapott evőkanál kekszmorzsával elkevert málnapép. Rá a joghurthab. Utána hűtőbe tesszük, és jól lehűtve tálaljuk. Esetleg pár szem félretett málnával díszítjük...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mércékről, szerelemről és szeretetről 2. - A szerelem természetrajza

Megismerkedni egy másik személyiséggel 2.

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat