Csokihab - Csoki mousse - Csoki fagyi

egy egyszerűen elkészíthető édesség három arca

Ilyenkor nyáron jól jön néha egy kis házi csokoládéfagylalt...

Chocolate
A kép innen.
Hozzávalók:
100 g étcsokoládé
2 tojás
2 vagy 2,5 dl habtejszín
1 cs. vaníliás cukor

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Ha nincs étcsokink, jó a húsvétról maradt nyuszi is, de amikor elkeverjük a tojással, érdemes egy púpozott evőkanál jó minőségű kakaóporral feljavítani.
Amikor felolvadt, levesszük a gőzről. Állandóan kevergetve megvárjuk, amíg egy kicsit hűl, utána belekeverjük a tojás sárgáját. A felvert tojáshabból egy kicsit durván beledolgozunk, a többit pedig beleforgatjuk, úgy, hogy a hab ne törjön össze. Eddig csokihabnak hívjuk. Poharakba töltjük, és hűtőbe tesszük. Ízesíthetjük likőrrel, rum aromával vagy narancshéjjal. Finom desszert egy jó ebéd után.
A csoki mousse úgy készül, hogy ebbe még belekeverjük a vaniliás cukorral felvert tejszínt is. Ha azt akarjuk, hogy fomázás után megálljon a tányéron, keverhetünk a tejszínhabba Zselatin fixet. Utána irány a hűtő. A tejszínhab kötelező díszítés.
Ha kész a lágy csoki mousse, könnyen fagylalttá változik. Csak fagyasztóba kell tenni. Még időnként kavargatni sem szükséges, elég jó állagú marad.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elöljáróban - Párkapcsolat, szerelem, társkeresés - keresztényként

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Megismerkedni egy másik személyiséggel 2.